Ποδόσφαιρο

“Πρώτος μας στόχος η εξέλιξη των ποδοσφαιριστών-Υπάρχει ταλέντο, τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν”

Ο Πασχάλης Μελισσάς, προπονητής της Κ19 του Άρη φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή «Αθλητικό X-Press».

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

-Για την πρώτη νίκη της ομάδας της Κ19 είπε:

Αναμενόμενο ήταν ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν το αποτέλεσμα, είναι μια καινούργια διαδικασία για τα παιδιά που η ηλικία τους είναι μικρότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους, έχουμε αρκετά παιδιά που είναι γεννημένα το 2001 και είναι βασικοί συντελεστές μέσα στη ομάδα. Έχουμε επιλέξει αυτό το μοντέλο για να δουλέψουμε με τα παιδιά ένα χρόνο περισσότερο και να τους δώσουμε μεγαλύτερες εμπειρίες, από ότι ο άλλες ομάδες οι αντίπαλοι. Αυτό μας στοιχίζει στο αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά σε εξέλιξη σε βάθος χρόνου θα είμαστε διπλά ωφελούμενοι από όλη αυτή την διαδικασία και το ακολουθούμε πιστά, χωρίς να πιεζόμαστε καθόλου αν η ομάδα κερδίζει η όχι. Τα τελευταία πέντε παιχνίδια η ομάδα δείχνει ότι βρίσκει το αγωνιστικό της πρόσωπο και αρχίζει να αποδίδει και σε αποτέλεσμα από παιχνίδι σε παιχνίδι.

-Για την αξιοπρεπή εικόνα που έχει η ομάδα, απέναντι σε άλλες ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και μεγαλύτερα παιδιά :

Έχουμε και ισόπαλα παιχνίδια στα οποία αξίζαμε να κερδίσουμε, δεν έχει να κάνει με αυτό. Με τον Πανιώνιο με τον Ολυμπιακό ήταν παιχνίδια από τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει νικητές βάση ευκαιριών. Τα παιδιά μαθαίνουν, προσαρμόζονται, βελτιώνονται, εξελίσσονται. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος για να μπορέσουμε να είμαστε παραγωγική ως προς την πρώτη ομάδα. Ένας κύκλος καινούργιος θέλει υπομονή από όλη την ομάδα, θέλει υπομονή από τους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές, από μας τους προπονητές και αυτό το οικοδόμημα που υπήρχε προτού την διάλυση την ομάδας στην Α’ κατηγορία, η οποία είχε αξιόλογα τμήματα και πρωταγωνιστούσαν, πιστεύω πως ήμαστε σε καλό δρόμο και τα επόμενα δύο χρόνια θα είμαστε σε αυτές τις θέσεις ξανά.

-Για το αν η ομάδα μπορεί αν επιστρέψει και πάλι στις επιτυχίες και στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας: 

Αυτό το θέλουμε και εμείς, το ζήσαμε και τα προηγούμενα δύο χρόνια πέρσι κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία και πρόπερσι που φτάσαμε τελικό και χάσαμε από τον ΟΦΗ, το θέλουμε σαν αποτέλεσμα αλλά βλέπω ότι όταν μπαίνει αυτοσκοπός το αποτέλεσμα μειώνεται η εξέλιξη του ποδοσφαιριστή. Αυτό το μετριάσαμε φέτος και μπήκαμε σε μία διαδικασία να επιλέξουμε μικρότερα παιδιά σε ηλικία για να μπορέσουμε να δουλέψουμε σε βάθος δύο ετών μαζί τους και ας στερηθούμε το αποτέλεσμα για μια χρονιά, την εισαγωγική μας στην Super League.

-Για το αν κάποια στιγμή κάποιοι παίκτες από την ακαδημία θα μπορέσουν να στηρίξουν την πρώτη ομάδα.

Νομίζω ότι υπάρχει αυτή η κατεύθυνση από την διοίκηση της ομάδας να στελεχωθούν παιδιά από την ακαδημία στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, αυτή η προσπάθεια γίνεται και σε αυτό πάνω δουλεύουμε, ποιότητα και ταλέντο υπάρχει στα τμήματα από κάτω και στις μικρότερες ηλικίες, αλλά λέω και πάλι ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος άξονας. Θαύματα δεν γίνονται στο ποδόσφαιρο, θέλει δουλεία και βάθος χρόνου, δύο τρία τουλάχιστον χρόνια σε επίπεδο Α΄ κατηγορίας για να αρχίσει να γίνεται παραγωγική η ακαδημία. Για να ξέρουμε ακριβώς τι χρειαζόμαστε, τι ανάγκες έχουμε στα τμήματα υποδομής, όλο αυτό θέλει χρόνο.

-Για το αν υπάρχει στήριξη και επικοινωνία με την διοίκηση της ΠΑΕ και τον Θοδωρή Καρυπίδη:

Φυσικά, λειτουργούμε υπό την αιγίδα της ΠΑΕ και ότι λειτουργία έχει η πρώτη ομάδα έχει και η δεύτερη, ακριβώς τα ίδια.

-Για το αν έχει μιλήσει με τον Σάββα Παντελίδη και αν έχουν αναλύσει τα πλάνα τους οι δύο προπονητές:

Έχω προσωπική επαφή με τον Σάββα ως ποδοσφαιρικά φίλοι, να το πω έτσι από την εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, από την διαδρομή του καθενός. Αυτή την στιγμή προτεραιότητα για αυτόν και για κάθε προπονητή που θα ερχόταν σε αυτό το συγκεκριμένο χρονικό σημείο είναι ο επαναπροσδιορισμός της πρώτης ομάδας σε αποτέλεσμα σε νίκες, ώστε να επιστέψει πάλι η θετική ψυχολογία. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς θα έρθει και η ομαλή λειτουργία, η συνεργασία της Κ19 με την πρώτη ομάδα, όπως είχαμε κάνει και με τον κύριο Ερέρα που αρχίσαμε να κάνουμε κάποια φιλικά παιχνίδια και θα υπάρχει συνέχεια και με τον κύριο Παντελίδη.

-Για τον Σάββα Παντελίδη:

Δεν είχαμε συνυπάρξει ποτέ στην ίδια ομάδα, τον γνωρίζω μέσο των γηπέδων. Υπάρχει μια θετική προσέγγιση. Όσον αφορά στον αγώνα με τον ΟΦΗ δεν μπορώ να πω κάτι γιατί εκείνη την ώρα επιστέφαμε από το δικό μας παιχνίδι. Στην προσγείωση μας απλά είδαμε το σκορ. Ωστόσο η εξέλιξη του  Παντελίδη φαίνεται, κάνει βήματα προς τα πάνω και αυτό φαντάζομαι ότι είναι το αποτέλεσμα της δουλείας του. Εγώ προσωπικά και όλοι οι υπόλοιπη στον περιβάλλον της οικογένειας του Άρη θα τον στηρίξουμε όσο μπορούμε ο καθένας από την δική του πλευρά και το δικό του το πόστο για να είναι αποδοτικός όσο μπορεί για την ομάδα και το κοινό όφελος όλων μας.

-Για το αν μπορεί ο Άρης να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρώπη:

Θεωρώ ότι ο Παντελίδης είναι ένας έξυπνος προπονητής και θα τα καταφέρει. Το ρόστερ έχει μια ποιότητα πολύ καλή και νομίζω ότι μπορεί αν το διαχειριστεί, αυτή είναι δική μου εκτίμηση και νομίζω ότι θα έχουμε θετική εξέλιξη.

-Για τα παιδιά που έφυγαν από την Κ19 και αν αυτό έγινε για να υπάρξει μια άλλη προσέγγιση με μικρότερα παιδιά είπε:

Νομίζω ότι δεν πρέπει να δώσουμε περισσότερο έκταση, αυτοί που είναι ικανοί και αξίζει να παίξουν στην Κ19 του Άρη είναι εδώ και συνεχίζουν να δουλεύουν με σκυμμένο κεφάλι, κάποιοι οι οποίοι είχαν διαφορετικές σκέψεις, βλέψεις για τον εαυτό τους και δεν υπολόγιζαν την ομάδα πάνω από όλα, σιγά σιγά αποτελούν παρελθόν. Αυτή η εκκαθάριση είχε γίνει και πριν δύο χρόνια με τους γεννηθέντες το 1999 και από εκεί και μετά φάνηκαν τα αποτελέσματα, το ίδιο θα γίνει και με τους 2001.

-Για την μεταγραφή του Κλιγγόπουλου το περασμένο καλοκαίρι και για το αν νιώθει ότι είναι μια προσωπική του επιτυχία:

Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα να είναι παραγωγική και να έχει έσοδα και οικονομικά οφέλη από τα τμήματα υποδομής. Νιώθω ότι ήταν μια προσωπική μου επιτυχία , εννοείται, γιατί όταν τα τμήματα υποδομής μιας ομάδας αρχίζουν να γίνονται παραγωγικά και έρχονται οικονομικά οφέλη σε μια ομάδα, είτε είναι να στηριχτεί ένας παίκτης μέσα στο ίδιο το ρόστερ της ομάδας είναι επιτυχία των προπονητών από κάτω. Τον Κλιγγόπουλο τον επιλέξαμε να έρθει φεύγοντας από την Κ17 του ΠΑΟΚ, ήταν μια προσωπική επιλογή, τον αγκαλιάσαμε του δώσαμε χώρο και μέσα σε δύο χρόνια το αποτέλεσμα ήταν αυτό, από εκεί και μετά το τι θα κάνει είναι καθαρά δική του επιλογή, αλλά μέχρι εκεί που ήταν ο ρόλος ο δικός μας, θεωρώ πως ήταν επιτυχημένος.

-Για το παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή:

Εκτίμηση για το παιχνίδι δεν μπορούμε να κάνουμε, παρά μόνο νίκη της δικής μας ομάδας. Νομίζω πως η ψυχολογία είναι σε πολύ καλό επίπεδο γιατί είναι σημαντικός παράγοντας λόγο τον αρνητικών αποτελεσμάτων που είχαν έρθει, έχει γίνει αυτή η αλλαγή στην ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα η οποία χρειάζεται προσοχή, έχει και αυτός μια σχετικά καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή. Έχω συνεργαστεί με τον κύριο Δώνη δύο χρόνια ως ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο και αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι ότι πρέπει να υπολογίζουμε όλους τους αντιπάλους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button