Μπάσκετ

Χατζηκυριακίδης: “Ο Άρης θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο. Μπορεί να είναι μέσα στην οκτάδα”

Ο πρώην προπονητής μπάσκετ του Ηρακλή, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Παρακάτω αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο:

-Για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Π.Α.Ο.Κ:

Η αλήθεια είναι ότι το παιχνίδι πήγε στην επίθεση. Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ όρισε τον ρυθμό του παιχνιδιού έτσι όπως ήθελε με αποτέλεσμα να κυριαρχήσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά περιμέναμε την αντεπίθεση του Άρη, η οποία και ήρθε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ ωραίο για τους θεατές, αλλά όχι τόσο καλό για τους προπονητές των ομάδων. Ήταν ένα παιχνίδι που βασίστηκε καθαρά και μόνο στην επίθεση. Όταν το παιχνίδι πάει σε τέτοιες καταστάσεις συνήθως το πάνω χέρι το έχει η γηπεδούχος ομάδα.

-Για το αν ο Άρης είχε διαφορά ποιότητας με τον αντίπαλο:

Σίγουρα ο Άρης υπολείπεται σε ποιότητα ιδιαίτερα στα εκτελεστικά κομμάτια. Πέρα από αυτό όμως, η άμυνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή που έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο να παίξει έτσι. Νομίζω ότι δεν ήταν αυτό το πλάνο της ομάδας. Στο δεύτερο ημίχρονο που η άμυνα έγινε πιο επιθετική, δημιούργησε προβλήματα. Νομίζω ότι 95 πόντοι λιγάκι αδικούν την εικόνα του παιχνιδιού. Κάποια στιγμή ο Άρης έφτασε στους 3 βαθμούς διαφορά αν δεν κάνω λάθος. Εκεί αν θυμάστε καλά έκανε ένα καλάθι ο Κάιζερ και μετά πήρε ένα ριμπάουντ ο Γκάρι και έβαλε τις βολές. Δηλαδή εξελίχθηκε το παιχνίδι και το τέλος δεν αντικατοπτρίζει το παιχνίδι πιστεύω. Ήρθε μία απογοήτευση από τα παιδιά του Άρη, έκαναν μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουν το παιχνίδι. Προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι σε μία δύσκολη έδρα με γεμάτο γήπεδο. Νομίζω ότι ξενίσει τους οπαδούς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν είναι απόλυτα δίκαιο αυτό το αποτέλεσμα. Οι 15 πόντοι που εξελίχθηκαν στο πρώτο ημίχρονο δεν άξιζαν Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα ήταν ξεκάθαρη και ο Π.Α.Ο.Κ ήταν πολύ καλύτερος.Ο Άρης ήταν γενικά καλός. Πιστεύω ότι τώρα που θα τελειώσουν και οι ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, η ομάδα θα επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

-Για το ότι ο Άρης δεν μπήκε για να παίξει ντέρμπι:

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Νομίζω ότι ο Π.Α.Ο.Κ απλώς είχε έρθει από μία πολύ καλή εμφάνιση. Νομίζω ότι απλώς ο Π.Α.Ο.Κ το δημιούργησε αυτό το θέμα στον Άρη. Δεν πιστεύω ότι ο Άρης μπήκε χαλαρός. Πιστεύω ότι ο προπονητής Αγγέλου δουλεύει πάρα πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι με τους παίκτες. Ήταν ένα γεμάτο γήπεδο για πρώτη φορά το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του αντιπάλου. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης. Όταν οι αντίπαλοι κάνουν στην αρχή 5 στα 5 τρίποντα, τότε συμμετέχει και το κοινό. Πρέπει να έχει πλάνο. Η ομάδα σίγουρα είχε πλάνο και μπόρεσε και αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν τα παράτησε. Δεν είναι εύκολο σε ένα τέτοιο ματς. Χρειάζεται και ψυχή και πλάνο και πίστη πάνω στο πλάνο. Χρειάζεται και προσωπικότητες. Όντως έγιναν όλα αυτά από τον Άρη.

-Για το θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε από το ματς της Κυριακής:

Νομίζω ότι πρώτα πρώτα πρέπει να κρατήσουμε την ανατροπή. Η ανατροπή αυτή έγινε με βάση κάποιους γνώμονες. Σίγουρα η ομάδα του Άρη έπαιξε πολύ καλύτερα αμυντικά. Δεν έδωσε τα ριμπάουντ που έδωσε στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης, στην επίθεση πέρα από τον Μποχωρίδη και ο Χάρης μπήκε στην εξίσωση και έδωσε λύσεις. Η ομάδα στην επίθεση είχε καλύτερη κυκλοφορία. Έπαιξαν πιο έξυπνα.  Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα το έχει αναλύσει το επιτελείο του προπονητή καλύτερα από μένα.

-Για τις δυνατότητες του Άρη και τη συνέχεια:

Πιστεύω πάρα πολύ στη δουλειά. Πιστεύω ότι το προπονητικό σταφ του Άρη είναι παιδιά τα οποία δουλεύουν. Με βάση αυτόν τον γνώμονα και με το πως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Άρη, οι πιο πολύ είναι παίκτες που θέλουν να δουλέψουν. Νομίζω ότι με τη δουλειά που θα γίνει από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο Άρης θα δείξει καλύτερο πρόσωπο και θεωρώ ότι ήταν τυχερός γιατί έκανε 2 πολύ μεγάλες νίκες εκτός έδρας και τα παιχνίδια που έχασε δεν ήταν παιχνίδια που μπορείς να τα πεις εκτός προγράμματος. Αν σκεφτούμε το Περιστέρι, όπως έχει παρουσιαστεί τώρα το Περιστέρι που είναι πρώτο στην κατάταξη, μαζί με τους 2 μεγάλους. Ο Άρης είναι τυχερός γιατί δεν έχει παιχνίδια που θα είχαν μεγαλύτερη για αυτόν σημασία. Η ομάδα θα προετοιμαστεί. Όπως είχε πει και ο κόουτς τον Μάρτιο με Απρίλιο θα είναι το δείγμα γραφής καλύτερο. Θα είναι καλύτερη και η απόδοση της ομάδας στο γήπεδο.

-Για την θέση που πιστεύει ότι θα κατακτήσει ο Άρης:

Δεν πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει προβλήματα. Δεν μπορώ να προδικάσω αλλά η Α1 δεν είναι όπως πέρυσι. Φέτος όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Καμία δεν μπορείς να πεις εύκολη ομάδα. Εύχομαι ο Άρης να είναι μέσα στην οχτάδα. Είναι εφικτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα έχει την περσινή εικόνα στο τέλος που η ομάδα κινδύνευε να πέσει.

-Για τον Βαγγέλη Αγγέλου:

Ξέρω ότι ο προπονητής Αγγέλου είναι πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου και είναι και μεθοδικός σε ό,τι κάνει. Από αυταά που έχω ακούσει μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει και τα χρήματα που διαθέτει η ομάδα. Μπορούσε να κάνει συγκεκριμένες και περιορισμένες επιλογές στους παίκτες. Νομίζω ότι η ομάδα θα δείξει πολύ καλύτερα πράγματα από εδώ και στο εξής. Θα έχει μία ολόκληρη εβδομάδα για να προετοιμαστεί και θα δώσει βαρύτητα στην προπόνηση. Σίγουρα έχαναν προπονήσεις για να πηγαίνουν στα διάφορα ταξίδια με το Ευρωπαϊκό. Και ο κόουτς θα θέλει να δώσει καλύτερη εικόνα και νομίζω ότι θα γίνει στο μέλλον. Χρειάζεται υπομονή σε ομάδα, η οποία δυστυχώς δεν έχει υπομονή. Έτσι είναι οι ομάδες μας.

-Για τις αντιδράσεις του κόσμου του Άρη:

Είναι λογικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Άρης έχει το μεγαλύτερο μπασκετικό κοινό. Οι οπαδοί του Άρη έχουν γνώση του αντικειμένου. Τα πράγματα δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε απλά. Αυτή είναι η δουλειά μας όμως. Η δουλειά του προπονητή είναι να εκτίθεται, δηλαδή να είναι σε θέση που να κρίνεται από τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει και γνωρίζει την ομάδα και τους παίκτες καλύτερα από όλους. Το μέλλον και η παρουσία του Άρη στο μέλλον θα είναι καλύτερο.

-Για το αν η Α1 των τελευταίων ετών είναι καλύτερη:

Νομίζω ότι είναι καλύτερη γιατί έχουν πέσει και πολλά χρήματα. Ο Προμηθέας έχει δυναμώσει, η ΑΕΚ από πέρυσι συνεχίζει την πορεία της και ο Παναθηναϊκός Ολυμπιακός είναι στα ίδια στάνταρ. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν βάλει και αυτές λεφτά.

-Για το αν θα τον δούμε κάπου προπονητικά:

Προς  το παρόν δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Αν προκύψει κάτι στο προσκήνιο θα το δούμε γιατί είμαι και σε ένα σχολείο και δεν μπορώ να απομακρυνθώ από την πόλη.

-Για το επόμενο ματς:

Δεν παίζει πάντα το μπάτζετ τόσο σημαντικό ρόλο. Αν είσαι προσηλωμένος μπορείς να κάνεις νίκες. Ο Άρης μπορεί να κερδίσει στο Παλέ με τη βοήθεια του κόσμου του αλλά και φυσικά την δική της προσπάθεια.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button