Ποδόσφαιρο

Ρονάλντο Γκιάρο στο YellowRadio.gr: Τα χρόνια στον Άρη, o τελικός και η υπόσχεση επιστροφής!

Ο Ρονάλντο Γκιάρο ήταν από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν το… στίγμα τους στον Άρη, στο πρόσφατο παρελθόν.

Επί μια τετραετία (2007-2011) αποτέλεσε τον στυλοβάτη της άμυνας των «κιτρινόμαυρων» και αποτελεί πλέον έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες που πέρασαν από το Χαριλάου.

Ο Ρονάλντο Γκιάρο μίλησε στο YellowRadio.gr για τα όσα βιώνει τώρα στην Βραζιλία με την κατάσταση του κορωνοϊού, αναφέρθηκε φυσικά για τα χρόνια στον Άρη, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στην σύγχρονη ιστορία της μέλος της οποίας ήταν και ο ίδιος, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και τα όσα έγιναν στις 24 Απριλίου, πριν ακριβώς δέκα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην Ελένη Παπαδοπούλου:

Ξεκινώντας με τα όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή παγκοσμίως εξαιτίας του κορωνοϊού, ποια είναι η κατάσταση στην Βραζιλία και ποια πολιτική έχει ακολουθήσει ο πρόεδρος της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο;

Εδώ στην Βραζιλία η κατάσταση ακόμη είναι σχετικά φυσιολογική. Υπάρχουν κάποια κρούσματα ωστόσο δεν έχουμε πολλούς θανάτους ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της χώρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά εφόσον φυσικά τηρούν τα νέα μέτρα όπως το να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας με τον άλλον, να καθαρίζουν όσο γίνονται τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο βρίσκοναι και να φορούν γάντια και μάσκα. Ωστόσο θεωρώ πως οι «επάνω», οι κρατικοί κυβερνήτες είναι αυτοί που δυσκολεύουν την κατάσταση.

Είσαι αισιόδοξος για την συνέχεια;

Είμαι σχετικά αισιόδοξος, αν μάλιστα τηρηθούν από όλους τα παραπάνω μέτρα. Στις ειδήσεις λέγεται πως θα παραμείνουμε στην κατάσταση της καραντίνας μέχρι τις 30 Μαΐου και έπειτα σταδιακά θα ανοίξουν και όσα έχουν καταστήματα έχουν κλείσει λόγω της κατάστασης. Εύχομαι να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα μας.

Εδώ και κάποια χρόνια ασχολείσαι με την προπονητική, συνεχίζεις ακόμη; Σε ενδιαφέρει η ανάδειξη νέων ταλέντων;

Είναι αλήθεια αυτό, ναι. Συνεχίζω ακόμη, τώρα είμαι προπονητής σε μια ομάδα εδώ στην Βραζιλία. Διάβασα και έμαθα πολλά αλλά εξακολουθώ να μελετάω προκειμένου να βελτιωθώ περισσότερο στο προπονητικό κομμάτι. Αυτή την περίοδο συγκεκριμένα προπονώ μια ομάδα εδώ στο Σάο Πάολο και όλα πηγαίνουν αρκετά καλά αν και σίγουρα ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να δουλέψω και στην Ευρώπη!

Γνωρίζουμε πως το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου έχει και ο γιος σου ενώ μάλιστα πριν έναν χρόνο έκανε κάποιες προπονήσεις με τον Ηρακλή. Συνεχίζει;

Ναι, φυσικά και συνεχίζει, τώρα βρίσκεται σε μια ομάδα στην Πορτογαλία. Έχει εξελιχθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια, έχει ταλέντο και αυτό που με χαροποιεί είναι ότι ακόμα είναι σε πολύ νεαρή ηλικία και έχει χρόνια μπροστά του να μάθει πολλά περισσότερα. Επομένως ο χρόνος θα δείξει αν θα γίνει ένας καλός ποδοσφαιριστής.

Κεφάλαιο «Άρης»: Με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου δημοσίευσες ένα στιγμιότυπο από την τότε ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. Πως ήταν τα χρόνια σου στον Άρη;

Ναι δημοσίευσα ένα στιγμιότυπο από έναν πολύ δύσκολο αγώνα με έναν εξίσου δύσκολο αντίπαλο, την Μάντσεστερ Σίτυ. Θεωρώ πως ήταν μια εξαιρετική χρονιά η συγκεκριμένη για την ομάδα ανεξαρτήτως αποκλεισμού. Προσωπικά ήμουν πλήρως ικανοποιημένος και ευτυχισμένος στην Θεσσαλονίκη, αγάπησα και αγαπώ πολύ τον Άρη και μακάρι να καθόμουν περισσότερα χρόνια. Όμως, ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω…!

Τι είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο; Μια έντονη ανάμνηση σου από τον Άρη…

Ένα από τα πράγματα που θυμάμαι πολύ έντονα ήταν ο αγώνας με την Σαραγόσα για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον Άρη και ακόμη δεν είχα αντιληφθεί το πόσο μεγάλο κλαμπ είναι. Εντυπωσιάστηκα και ξαφνιάστηκα τόσο πολύ εκείνη την βραδιά συνειδητοποιώντας πόσο μεγάλο και παθιασμένη ομάδα είναι ο Άρης. Επίσης δεν μπορώ να ξεχάσω τον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ήταν πραγματικά μια απίστευτη εμπειρία.

Παρακολουθείς σήμερα την πορεία της ομάδας;

Ναι βλέπω τι κάνει η ομάδα αλλά δυστυχώς εδώ στην Βραζιλία δεν έχουμε την δυνατότητα να δούμε τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος όμως κάθε φορά τσεκάρω τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και το πώς πηγαίνει ο Άρης.

Κρατάς επαφές με τους πρώην συμπαίκτες σου;

Με τους περισσότερους δεν έχουμε κρατήσει τόσο στενές επαφές με εξαίρεση τον Νέτο που έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία, ήμασταν μαζί μάλιστα αρχές φθινοπώρους στην Ελλάδα. Με τους υπόλοιπους όχι, δεν μιλάμε ιδιαίτερα.

Στο φετινό ρόστερ του Άρη αγωνίζεται ένας συμπατριώτης σου, ο Λούκας Σάσα. Τον γνωρίζεις;

Όχι, δεν τον γνωρίζω ούτε προσωπικά ούτε αγωνιστικά.

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Άρης πήγε στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, έναν τελικό που έζησες και εσύ ως μέλος της ομάδας. Ποια ήταν τα συναισθήματα σου; Πως το βίωσες;

Ειλικρινά ήταν ένα παιχνίδι που δεν πίστευα ότι μπορεί να χάσουμε, δεν γινόταν γιατί ήμασταν όλοι σε πολύ καλή στιγμή αγωνιστικά. Δυστυχώς όμως δεχτήκαμε το γκολ και μετά δεν μπορέσαμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά η ατμόσαιρα που θυμάμαι ήταν μαγική, όλο το γήπεδο ήταν γεμάτο από τους οπαδούς του Άρη. Αξίζαμε πραγματικά εκείνο το Κύπελλο!

Τι πιστεύεις πως έφταιξε τελικά;

Θεωρώ πως το παιχνίδι χάθηκε για εμάς στις λεπτομέρειες. Δεχτήκαμε ένα γκολ σε χρονική στιγμή που ήμασταν κυρίαρχοι στο γήπεδο, ωστόσο το ποδόσφαιρο έτσι είναι, δεν κερδίζει πάντα αυτός που παίζει και καλύτερα. Σκοπός ειδικά σε τέτοια παιχνίδια είναι να σκοράρεις οποιαδήποτε στιγμή σου δοθεί η ευκαιρία.

Είσαι ένας από τους αγαπημένους παίκτης που αγωνίστηκαν με την φανέλα του Άρη. Θα θέλαμε ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας..

Είμαι πραγματικά ευγνώμων για όσα έζησα και ευχαριστώ τόσο τον Άρη όσο και τους οπαδούς για αυτά που μου έδωσαν. Εύχομαι να μην σταματήσουν ποτέ να υποστηρίζουν την ομάδα, είναι πολύ σημαντικό αυτό και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και ειλικρινά ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να επιστρέψω στον Άρη!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button