ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Dennis Hopper Choppers – “I Was Born” (Γεννήθηκα)

Το τραγούδι δεν είναι ένας απλός συνδυασμός αναγνωρίσιμων ακουσμάτων αλλά ένας πραγματικά μοναδικός και συγκλονιστικός ήχος που πυροδοτεί τις αισθήσεις και βάζει φωτιά την καρδιά.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε σήμερα, είναι το “I Was Born” από τους Dennis Hopper Choppers. Κυκλοφόρησε το 2007 μέσα από το άλμπουμ Chop, ένα υπέροχο μουσικό κομμάτι με έναν εκρηκτικό ρυθμό που μας απελευθερώνει από οτιδήποτε γήινο…

Οι Dennis Hopper Choppers είναι δημιούργημα ενός ανθρώπου, του Άγγλου τραγουδιστή, τραγουδοποιού Ben Nicholls, που παίζει ταυτόχρονα κιθάρα, μπάσο, τύμπανο, μαντολίνο, σαξόφωνο, βιόλα και τραγουδάει, με τη βοήθεια και άλλων μουσικών κάποιες φορές.

Dennis Hopper Choppers

Από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία είναι τα φωνητικά, η βαθιά φωνή του Nicholls που εκφράζει το προσωπικό συναίσθημα. Γνήσιος κι ειλικρινής βγάζει τα αληθινά του συναισθήματα καθώς τραγουδά κι εμείς οι ακροατές μπορούμε πραγματικά να τα νιώσουμε.

Η αγάπη του για τη μουσική ξεκίνησε από παιδί όταν στην ηλικία των δώδεκα ετών ανακάλυψε εντυπωσιασμένος, διαφορετικούς ήχους από αυτούς που άκουγαν οι φίλοι του, όπως οι Johnny Cash, Charlie Feathers, The Cramps, Sonny Burgess και Link Wray. Οι Ray Charles και George Jones είναι δύο μουσικοί που μένουν πάντα μαζί του, φωνές που δεν φεύγουν ποτέ από μέσα του.

Dennis Hopper Choppers

Η μουσική τους έχει κάτι τόσο μοντέρνο και νέο που μπορεί να θεωρηθεί και πρωτοποριακό. Ο ρυθμός σε κάθε τραγούδι είναι πολύ διαφορετικός, αλλά διατηρεί ένα Vintage ή ρετρό στυλ που μπορεί να ταξινομηθεί σε Rockabilly, Folk και Punk. Εμπνευσμένοι από τα σπαγγέτι γουέστερν και τον Morricone, τα τραγούδια τους έχουν γεύση από μπέρμπον σε μισοάδειο μπουκάλι, που άφησαν πίσω τους μερικοί λάτρεις της τύχης. Το σκηνικό αυτό διαδραματίζεται σε μία σκονισμένη δυτική πόλη-φάντασμα, με τους γύπες να κόβουν βόλτες και να παρακολουθούν μερικούς ληστές με μαχαίρια και όπλα.

Dennis Hopper Choppers

Το πρώτο άλμπουμ Chop κυκλοφόρησε το 2007 σε δική του παραγωγή. Ο Nicholls έγραψε το άλμπουμ στην ισπανική έρημο, σε μια έρημη βίλα στο Tabernas της Ισπανίας. Στην περιοχή αυτή έχουν γυριστεί τα γουέστερν του Sergio Leone A Fistful of Dollars (1964), For a Few Dollars More (1965) και The Good The Bad and The Ugly (1966). Τα τραγούδια έχουν αφουγκραστεί τις μάχες, τους απαγχονισμούς και τον υπαινιγμό του ομοσπονδιακού χρυσού που κουβαλούσε ο αέρας στη σκονισμένη πλαγιά του βουνού.

Μετά την πρώτη τους συναυλία παίζοντας ανάμεσα σε γύρους σε έναν αγώνα πυγμαχίας στην αίθουσα του Bethnal Green’s York, έχουν παίξει παραστάσεις σε εκκλησίες, στο Glastonbury, στο Hanbury Ballroom του Brighton, στο The Borderline και στο Spitz Festival of Blues.

Dennis Hopper Choppers

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button