ΓενικάΜουσική

Το Τραγούδι της Εβδομάδας: Murdering Tripping Blues – “Feed, Nurse, Flatter, Use” (Ταΐζω, Φροντίζω, Κολακεύω, Χρησιμοποιώ)

Το όνομα Murdering Tripping Blues ορίζεται ως η ενέργεια και το συναίσθημα ενός εγκλήματος πάθους, οι αλλοιωμένες καταστάσεις της συνείδησης και η ψυχή των μπλουζ.

Η μουσική τους γεννήθηκε για να μοιράζονται συναισθήματα και σκέψεις, να μεγαλώνουν επάνω στη σκηνή, εκεί όπου παίρνουν όλα άλλη διάσταση.

Το Τραγούδι της Εβδομάδας, που επιλέξαμε να ακούσουμε παρέα μαζί σας, είναι το “Feed, Nurse, Flatter, Use”. Κυκλοφόρησε το 2008 μέσα από το άλμπουμ “Knocking at the Backdoor Music”, ένα μουσικό κομμάτι που ακούμε σε λειτουργία “repeat”, ακατέργαστο, ωμό, ανεπιτήδευτο και γεμάτο γνησιότητα.

Murdering Tripping Blues

Οι Murdering Tripping Blues δημιουργήθηκαν το 2006 στη Λισσαβόνα αποθεώνοντας το ροκ εν ρολ, την κιθάρα μπλουζ, τα ψυχεδελικά πλήκτρα και τις ενδιαφέρουσες αλλαγές χρόνου και ρυθμών. Τρεις ταλαντούχοι μουσικοί, τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες αφήνουν το δικό τους στίγμα στην ψυχοσύνθεση της μπάντας. Οι σκοτεινοί στίχοι του Henry Leone Johnson καλύπτουν τα πάντα από το σεξ μέχρι το θάνατο, ο Johnny Dynamite μια ισχυρή δύναμη που οδηγεί το συγκρότημα μπροστά και η Mallory Left Eye απελευθερώνεται μέσω ψυχεδελικών εικαστικών και πλήκτρων.

Αυτό που πραγματικά τους ενθουσιάζει όταν παίζουν, είναι όταν νιώθουν ένα με το κοινό είτε είναι 20 είτε 20.000. Στους μικρούς χώρους είναι πιο εύκολη η άμεση επαφή αλλά στους μεγάλους η αντίδραση του κοινού πολλαπλασιάζεται με χιλιάδες κεφάλια κάτι που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο. Αν όλοι ενθουσιάζονται το ίδιο σ όποιο χώρο κι αν παίζουν, δεν τους νοιάζει που θα γίνει.

Murdering Tripping Blues

Οι μουσικές τους επιρροές έχουν να κάνουν με τη γένεση του Rock’n’Roll, από τους πιο περιθωριοποιημένους μουσικούς που ήταν στην αρχή αυτού του είδους, που για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν έλαβε ποτέ την άξια προβολής.

“Είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο μπορεί να ξεχωρίσει μια μπάντα που μόλις ξεκινάει: να είσαι ειλικρινής σε αυτό που κάνεις”.

Murdering Tripping Blues

Δεν ανησυχούν για το πως θα ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα συγκροτήματα, αυτό που τους ενδιαφέρει πραγματικά είναι να κάνουν τα πράγματα όπως θέλουν χωρίς να πέσουν στον πειρασμό να ευχαριστήσουν λίστες αναπαραγωγής. Να παίζουν με πεποίθηση και να κάνουν αυτό που θέλουν χωρίς να δεσμεύονται σε κανένα.

Καθώς ακούμε τη φωνή του Henry Leone Johnson νιώθουμε κοντά μας τον Mark Lanegan, οσφριζόμαστε τον καπνό του τσιγάρου του. Ενώ η κιθάρα του μας οδηγεί στον Dan Auerbach στην αρχή της καριέρας του με τους The Black Keys, χρησιμοποιώντας τα νερά του Μισισιπή ως έμπνευση, το έγκλημα, το σεξ, την εξέγερση και ό,τι προκύπτει από την παρόρμηση, από την απελευθέρωση.

Η τέλεια μουσική βραδιά για τους Murdering Tripping Blues είναι εκείνη που όλα πάνε καλά και το κοινό δεν θέλει να τους αφήσει να φύγουν ούτε εκείνοι θέλουν να σταματήσουν να παίζουν!

Murdering Tripping Blues

Πριν από λίγο καιρό ήρθε το “TivoliRadio” το ΝΕΟ ιντερνετικό (αρχικά) ραδιόφωνο της οικογένειας του Yellow Radio FM 101.7, ένα καθαρά μουσικό ραδιόφωνο, για όλους τους φίλους της καλής ξένης μουσικής!

Ελάτε μαζί μας σ αυτήν την γεμάτη μελωδίες διαδρομή, σε μια περιπέτεια γεμάτη προκλήσεις, εμπνεύσεις, σκέψεις… Το ταξίδι ξεκινάει… ελάτε όλοι συνεπιβάτες…!!! https://tivoliradio.gr/

Εύη Αλεξίου

Μουσική για τους αληθινούς εραστές της κι όχι τους... επιβήτορες της
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button