Γενικά

Δημήτρης Φίστας: Ένας διανοούμενος αρτίστας

Ο Δημήτρης Φίστας γνωστός επιχειρηματίας και όχι μόνο, της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μπει σε ένα άλλο πεδίο, νέο για τον ίδιο, αυτό της αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος δεν μιλάει ποτέ για τις σπουδές του στη Νομική, τα μεταπτυχιακά του και τη γλωσσομάθειά του. Την ψυχή όμως του Δημήτρη Φίστα κέρδισαν οι νότες, το πάλκο και το επιχειρείν! Πρωτεργάτης από τη δεκαετία του ‘80 έστησε το Ακρόαμα, κάνοντας την κοσμική Αθήνα να πηγαινοέρχεται για μια βραδιά! Ακολούθησαν κι αλλά εγχειρήματα, εξίσου πετυχημένα!

Σήμερα τον βρίσκει εύκολα κανείς σε μία από τις πιο γνωστές γωνιές της πόλης. Μητροπόλεως με Βογατσικού. Το καφέ του, που το βάπτισε Τενόρο (γιατί άραγε;), αποτελεί πια σημείο αναφοράς και στέκι ανήσυχων πολιτών. Τα βράδια ότι έχει να πει, το λέει στο πάλκο, στο άλλο «παιδί του», την Παρτιτούρα.

Ο ίδιος όπως μας εξηγεί, αποδέκτης (ως καλός ακροατής) των επισημάνσεων των αδυναμιών και των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας αποφάσισε να συστρατευθεί σε έναν άλλον διαφορετικό αγώνα. Να μοιραστεί αυτές τις ανησυχίες και να μπει σ’ άνα άλλο πεδίο, νέο για τον ίδιο, αυτό της αυτοδιοίκησης.

– Γιατί στη χαοτική Περιφέρεια κι όχι στον Δήμο;

“Γιατί η περιφέρεια είναι αυτή που εν πολλοίς χρηματοδοτεί και στην ουσία μέσω των Προγραμμάτων της βοηθά την υλοποίηση των σχεδίων των δήμων. Πέρα από αυτό φυσικά επεμβαίνει άμεσα στην υλοποίηση έργων, τα οποία καλυτερεύουν τη ζωή του πολίτη”.

– Είσαι δεδηλωμένος Αρειανός, θα ασχοληθείς με το θέμα του γηπέδου;

“Με όλες μου τις δυνατότητες. Όπως άλλωστε και τα γήπεδο όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης, μιας και η πόλη χρειάζεται αθλητικούς χώρους αντάξιους της ιστορίας των ομάδων της”.

– Πιστεύω ότι το ορμητήριο σου θα είναι το ΤΕΝΟΡΟ (το κατάστημα σου στην Κούσκουρα)

“Το Τενόρο, όπως άλλωστε και η Παρτιτούρα, είναι οι χώροι της δουλειάς μου και δεν είναι χώροι προεκλογικής εκστρατείας. Άλλωστε το επισκέπτονται συνυποψήφιοί μου από όλους τους χώρους και δεν θα ήταν κομψό να μονοπωλήσει η δική μου προεκλογική δραστηριότητα την ενέργεια του χώρου”.

– Διανυεις την 5η δεκαετία της ζωής σου. Πόσο κοντά είσαι με τη νέα γενιά; Ρίχνεις «γέφυρες» ή υπάρχει χάσμα;

“Λόγω της δουλειάς μου δεν έχω αποκοπεί ποτέ από την συναναστροφή με τους νέους ανθρώπους. Πιστεύω ακράδαντα πως η νέα γενιά είναι αυτή που πρέπει να πάρει τα ηνία της διοίκησης όλης της χώρας κι όχι μόνο στις πόλεις και στις περιφέρειες. Είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει τα οράματα και τα σχέδια της νεολαίας μας”.

– Έχει έλλειμμα ο πολιτισμός στην περιφέρεια;

“Οι δράσεις για τον πολιτισμό πάντοτε έχουν έναν μόνο εχθρό. Το να προσπαθείς για το καλύτερο. Και δεν υπάρχει τομέας που να μην επιδέχεται σημαντική βελτίωση. Το ίδιο ισχύει και για τον πολιτισμό”.

– Πολιτισμός είναι οι συναυλίες ή κι αλλά πράγματα όπως τέχνη, θέατρο, καλλιτέχνες δρόμου και κατά μια έννοια κι ένας εναλλακτικός πολιτισμός;

“Είναι δεδομένο πως πολιτισμός δεν είναι μόνο συναυλίες. Πολιτισμός είναι η προώθηση όλων των τεχνών λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο, γλυπτική κι άλλα. Και φυσικά η μουσική, η οποία μπορεί να είναι ο βασιλιάς του πολιτισμού, σίγουρα δεν πρέπει να μονοπωλεί τις πολιτιστικές δράσεις”.

– Θα κάνεις οικογενειακή φωτογράφηση; Αν ναι θα είναι μέσα κ ο σκύλος σου;

“Η οικογένειά μου, ακόμη και χωρίς να φωτογραφηθεί μαζί μου, είναι αρωγός και στήριγμα σε όλες τις αποφάσεις μου, φυσικά και σε αυτήν την τελευταία, της καθόδου στον εκλογικό στίβο. Ο σκύλος μας Bruce είναι μέλος της οικογένειάς μας. Για να μην πω, πως τώρα που λείπουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, είναι ένας πολύτιμος και χρήσιμος φίλος.

* Ο Δημήτρης Φίστας είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με το συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button