Γενικά

Η μικρή Λουκία μοίρασε δύναμη και έδωσε το παράδειγμα

Μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες δόθηκε χθες στην εκπομπή “Yellownews” στο Yellow Radio 101.7, με τη Λουκία και τον πατέρα της να δίνουν τροφή για σκέψη σε όλους μας.

Η πρώτη επαφή μαζί τους έγινε με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για τον 1ο Συμπεριληπτικό Σχολικό διαγωνισμό, με τη συμμετοχή 1.000 παιδιών από την Κεντρική Μακεδονία με και χωρίς οπτική αναπηρία, που θα γίνει στις 22/04 στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος.

Μια πρωτοποριακή εκδήλωση που διοργανώνει το Όραμα Νέων Youthorama και ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η 11χρονη Λουκία Κασαμάκη με οπτική αναπηρία αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους. Γεννήθηκε με ολική τύφλωση από οικογένεια βλεπόντων, φοιτά στην Ε’ Δημοτικού γενικού σχολείου και γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά και πλέον Γαλλικά. Μαθαίνει πιάνο και συνθέτει μουσική.

Η Λουκία εκπροσώπησε την παγκόσμια καμπάνια στο UEFA Super Cup και η UEFA αποφάσισε να σπάσει το πρωτόκολλο, επιλέγοντας να δώσει τα έπαθλα του τελικού μαζί με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Μαζί με τον Ηλία Μάστορα (υπεύθυνος της καμπάνιας “Μια μπάλα για όλους”), θα ταξιδέψουν στο Παρίσι 2024 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε μια εκδήλωση έκπληξη μπροστά στον Πύργο του Άιφελ.

Ακούστε όσα είπαν στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη η Λουκία και ο πατέρας της, Χρυσόστομος Κασαμάκης και πάρτε παραδείγματα…

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button