ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Κατηγορηματική διάψευση της UEFA για τα περί… Super League

Άμεση ήταν η αντίδραση της UEFA σε δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η οποία ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου μαζί με την ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων (ECA) μελετούν μία νέα…επανάσταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το τέλος του τριετούς κύκλου 2024-2027

Όλο αυτό θα γίνει με την εισαγωγή μιας Super League με τρεις κατηγορίες, αποκαλύπτοντας τις αρχές του σχεδίου και τη δυνατότητα μεταφοράς των αγώνων σε Σαββατοκύριακα.

«Η UEFA δεν εργάζεται για κανένα νέο έργο αυτού του είδους. Η αντίθεση της UEFA σε κάθε είδους λεγόμενη Super League είναι καλά τεκμηριωμένη και οι φήμες που υποδηλώνουν οτιδήποτε διαφορετικό είναι εντελώς αβάσιμες», σχολίασε η UEFA.
«Αναμένουμε με ανυπομονησία την εισαγωγή του νέου συστήματος διασυλλογικών αγώνων από το 2024, το οποίο διατηρεί την αρχή ότι η εγχώρια απόδοση είναι το κλειδί για την πρόκριση και θα επιτρέψει στους φιλάθλους να δουν ακόμη πιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, μια καλύτερη ανταγωνιστική ισορροπία και μία διοργάνωση ανοικτή, όπου κάθε αγώνας μετράει», πρόσθεσε η UEFA.

Σύμφωνα με την «El Pais» η UEFA, α με τη συνεργασία της ECA σχεδιάζει τη δικής της Super League, με τρεις κατηγορίες των 18 ομάδων η καθεμία: Super League, European League και League Aspiring.

Μεταξύ δεύτερης και τρίτης κατηγορίας θα υπάρχουν τέσσερις άνοδοι και υποβιβασμοί, ενώ μεταξύ της πρώτης και του δεύτερης μόνο δύο, γιατί οι ισχυρότεροι σύλλογοι -σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα- δεν θέλουν κινδύνους, ενώ φέρονται να ζητάνε ο πιθανός υποβιβασμός τους να μην κριθεί από τη βαθμολογία μιας χρονιάς, αλλά από τον μέσο όρο των τελευταίων τριών έως πέντε χρόνων.
Μεταξύ των υποθέσεων είναι η επέκταση των ρόστερ των συλλόγων σε 34 παίκτες για να αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό και εγχώριο μέτωπο, ενώ επέστρεψε η συζήτηση τα Σαββατοκύριακα να είναι αφιερωμένα σε ευρωπαϊκούς ή εθνικούς αγώνες.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button