Ποδόσφαιρο

Κολτσίδας: «Να αποθεώσουμε τον Μήτρογλου στον Άρη, η πορεία μας φέτος δεν έχει γυρισμό!»

Στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κολτσίδας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μετ’ έπειτα γενικός αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, τον Κώστα Μήτρογλου αλλά και τον Ματέο Γκαρσία ενώ τόνισε πως η πορεία του Άρη φέτος, δεν έχει γυρισμό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Το δικό σου πρώτο σχόλιο για τον Κώστα Μήτρογλου;

Πρόκειται για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή, με το καλό να ενσωματωθεί και να βοηθήσει την ομάδα. Εύχομαι να επιβεβαιώσει το βιογραφικό του αλλά και τις προσδοκίες μας, να τον αποθεώσουμε στον Άρη.

Πως ήταν σαν παίκτης;

Τα χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό ήταν… σούπερ, παλιότερα δεν θυμάμαι ακριβώς το πότε όταν ακόμα ήταν στο ξεκίνημα του, υπήρξε ένα σενάριο να τον φέρουμε δανεικό στον Άρη αλλά δεν πέτυχε. Φαινόταν από τότε πως θα έχει καλή εξέλιξη.

Ωστόσο ο «καθρέφτης» των όσων λέμε είναι το γήπεδο.

Πάντα! Πλέον στην ομάδα μας πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει μάθημα.

Πιστεύεις πως ένα θέμα σε κάποιον παίκτη είναι η έλλειψη ρυθμού;

Εννοείται, 1000% και αυτό είναι ίσως η μόνη επιφύλαξη που έχουμε για τον Κώστα. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που θέλω να πω είναι να ενσωματωθεί και φυσικά όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και πιστέψτε με ευχή όλων μας είναι να βάλει όσα περισσότερα γκολ μπορεί με την φανέλα του Άρη.

Ο Άρης αυτή την στιγμή καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ενώ παράλληλα έχει πρόβλημα με το γκολ, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι και όχι λανθασμένα, πως η ομάδα μπορεί να δυσκολεύεται να βρει δίχτυα, όμως κερδίζει. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

Έχει το μεγάλο αβαντάζ ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ, αυτό είναι πολύ μεγάλο προτέρημα. Αν είχαμε και το εύκολο γκολ θα μιλούσαμε ίσως για μεγαλύτερα πράγματα, γιατί παραγωγικά έρχονται οι φάσεις, ήταν 1-2 τα παιχνίδια που ο Άρης δεν δημιούργησε ευκαιρίες, στα πιο πολλά κάνει πολλές ευκαιρίες. Το ότι πετυχαίνουν γκολ και παίκτες που έρχονται από πίσω, ίσως είναι και το στυλ της ομάδας, ότι δηλαδή δεν τροφοδοτούμε σωστά τον σέντερ φορ με αποτέλεσμα να σκοράρουν άλλοι ποδοσφαιριστές, επιθετικοί και μη. Αν μάλιστα δούμε και τα τελευταία δείγματα, οι παίκτες είναι με την κίνηση, έρχονται από πίσω.

Η αρχή είναι η άμυνα;

Ακριβώς. Αν δείτε τον αγώνα με την ΑΕΛ, κερδίσαμε 1-0. Έγινε κάποιο σουτ στο τέρμα; Όχι, δεν κινδυνεύσαμε άμεσα, πλέον φαίνεται πως η ομάδα έχει βρει τον τρόπο της, δεν κινδυνεύει τόσο, έχει τις ευκαιρίες της και κέρδισε. Από την στιγμή που η εικόνα του Άρη είναι καλή και έχει γενικώς τον έλεγχο του παιχνιδιού, δεν κινδυνεύει, αυτό έχει σημασία. Σίγουρα φαίνεται πως δεν μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που έχει σε γκολ, αλλά τι να κάνουμε; Μπορεί με την προσθήκη τώρα τον Ιανουάριο, να ενισχυθεί αρκετά.

Η κούραση παίζει ρόλο; Σε 22 μέρες ο Άρης έδωσε 8 αγώνες.

Πάντα παίζει ρόλο και πρέπει να μπαίνει στη συζήτηση γιατί τα παιχνίδια είναι από Τετάρτη σε Κυριακή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ένα παιχνίδι γιατί η ομάδα έχει μπει στον ανταγωνισμό, είμαστε σε μια εγρήγορση. Εδώ είναι ο προπονητής που πρέπει να κάνει ροτέισον, να ξεκουράσει κάποιους και να δώσει σε άλλους χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι κάτι που αν το παρατηρήσετε ο Μάντζιος το κάνει και είναι ενθαρρυντικό, δεν μένουμε σε μια μόνο ενδεκάδα.

Ο Άρης μέσα από τις φετινές τους εμφανίσεις δημιούργησε τις απαιτήσεις.

Ακριβώς, τα παιδιά με αυτά που έχουν κάνει δημιούργησαν προσδοκίες, δεν μπορούν να χάσουν τώρα, δεν το επιτρέπει. Π.χ ο Αστέρας δεν είναι μια ομάδα που μπορεί να φοβίσει τον Άρη, αντίπαλος του είναι μόνο ο κακός του εαυτός. Στον αγώνα με την ΑΕΚ ο Άρης δεν ήταν καλός παραγωγικά αλλά σε έναν αγώνα που θα μπορούσε να λήξει ισοπαλία.

Έρχεται μια αρκετά επίπονη εβδομάδα, τρία πολύ κρίσιμα ματς. Πιστεύεις θα θεμελιώσει στόχους;

Έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει γυρισμός για τον Άρη αυτή την στιγμή εκεί που είναι, πρέπει να συνεχίσει, να πετύχει τις νίκες που πρέπει. Για το κύπελλο ειδικά, έχει ένα σκορ που μπορεί να διαχειριστεί, όμως ο αγώνας για το πρωτάθλημα είναι άλλο, εκεί λες ότι πρέπει να το κυνηγήσει και να κερδίσει. Είμαι πολύ αισιόδοξος ειδικά για το Κύπελλο, ο Άρης αυτή την στιγμή δεν μπορεί να δεχτεί ήττα.

Πιστεύεις ότι πλέον ο Άρης έχει «κουμπώσει» την πορεία πρωταθλητισμού;

Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός και ψηλά στην βαθμολογία. Είναι χαρά μας να τον βλέπουμε εκεί που είναι τώρα και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζω η μεταγραφή που έγινε να «κουμπώσει» και αυτή και να συζητήσουμε για άλλα πράγματα.

Θα θέλαμε το σχόλιο σου για τον Ματέο Γκαρσία.

Νομίζω πως ακόμα ψάχνεται και δεν είναι αυτός που πρέπει να είναι, προφανώς οι άνθρωποι της ομάδας ξέρουν καλύτερα και προσπαθούν να τον βοηθήσουν για να γίνει ο Ματέο που ήταν, ήταν ένας άλλος ποδοσφαιριστής. Χρειάζεται ενδεχομένως οι άνθρωποι να του δώσουν αυτό που λείπει, δεν ξέρω αν είναι ο τρόπος παιχνιδιού ή κάτι άλλο. Αφορά και τον ίδιο όμως, αυτά λύνονται και με τις συζητήσεις. Μόνο ευχή μπορώ να κάνω να επιστρέψει στον παλιό του εαυτό. Εμείς φυσικά τον περιμένουμε!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button