Γενικά

Μπουτάρης και Μήτκας για τη διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ

Το τεράστιο πρόβλημα της διακίνησης των ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ήταν το βασικό θέμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση και ζήτησε βοήθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να δηλώνει πως επιθυμεί μόνιμη αστυνομική παρουσία στον πανεπιστημιακό χώρο.

Ειδικότερα, ο κ. Μήτκας παρευρέθηκε στη συνεδρίαση μετά από πρόκληση που του απηύθυναν ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία πρότεινε μία επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί για συμβολικούς λόγους εντός του πανεπιστημίου.

Ο κ. Μήτκας υπογράμμισε ότι «δεν θέλουμε το πανεπιστήμιο να είναι πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών και ζήτησε από τον δήμο Θεσσαλονίκης «μια καταδίκη της διακίνησης των ναρκωτικών χωρίς προϋποθέσεις και μηδενική ανοχή».

Σύμφωνα με τον πρύτανη, έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις με την αστυνομία και την εισαγγελέα, ωστόσο «η πίεση πρέπει να είναι συνεχής και συνεπής. Πρέπει να περάσει η άποψη ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση των ναρκωτικών. Πρέπει να καθαρίσει ο χώρος».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του στάθηκε στην «κραυγή απελπισίας από ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών που ζητά να βρεθεί λύση. Να πάψει το πανεπιστήμιο να είναι ξέφραγο αμπέλι». Πρότεινε συστηματική αστυνομική παρουσία και βελτίωση στο φωτισμό εντός του ΑΠΘ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button