Μπάσκετ

Στο τρίτο δεκάλεπτο πάτησε το κουμπί της αυτοκαταστροφής ο Άρης

Ο Άρης φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν να πάρουν την νίκη και γνώρισαν την ήττα απέναντι στον ΠΑΟΚ με 63-57.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα έχοντας το προβάδισμα και φτάνοντας κιόλα το σκορ στο 7-2. Κάπου εκεί όμως οι «κιτρινόμαροι», μετά από ένα κάρφωμα του Μπένσον που έκανε το 7-4 και μάλλον «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του, πήραν τα πάνω τους και αφού έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, μετέπειτα πήρε και το προβάδισμα, με τον Γιάννη Αθηναίου να οργανώνει την επίθεση της ομάδας, με αρκετή επιτυχία κάτι που ανάγκασε τον Παπαθεοδώρου να κάνει τάιμ άουτ για να μπορέσει να βρει την «φόρμουλα» ώστε να μπορέσει να εμποδίσει τον Έλληνα γκαρντ να κάνει παιχνίδι.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε σε απόλυτη ισορροπία: 18-18

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και πήρε το προβάδισμα με ένα τρίποντο του Γουίβερ ενώ ο Φλιώνης έβαλε και αυτός την «πινελιά» του αμέσως μετά γράφοντας το 18-23. Ο ΠΑΟΚ που για 4 λεπτά δεν μπορούσε να πετύχει πόντο, καθώς οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη έπαιζαν εκπληκτική άμυνα, με ένα ξέσπασμα φέρανε το παιχνίδι στα ίσια με τον Χρυσικόπουλο να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ στην αρχή και τον Μαργαρίτη να ισοφαρίζει στην συνέχεια. Κάπου εκεί ήρθε η στιγμή του Ντέμετρις Μοράντ να περάσει στον αγώνα και να δώσει και αυτός ότι μπορεί.

Ο 25χρονος σέντερ για όσα λεπτά αγωνίστηκε έδωσε ενέργεια στην ομάδα και φρεσκάδα (πρόσφερε μάλιστα και μια πολύ ωραία φάση με ένα υπέροχο κάρφωμα μετά από πάσα του Αθηναίου) και την βοήθησε να πάρει και πάλι το προβάδισμα με 23-29. Κάπου εκεί οι «ασπρόμαυροι» αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι και πάλι στα ίσια.

Όλα «λευκά» στο πρώτο ημίχρονο: 31-31

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ καλύτερα ή μάλλον οι παίκτες του Άρη δεν εμφανίστηκαν στο παρκέ. Η άμυνα του Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν τραγική, οι παίκτες του ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκαν και με μπροστάρη τους τον Τζόουνς κάνανε ότι ήθελαν στο παρκέ και όχι μόνο πήραν το προβάδισμα αλλά χτίσανε και μια διαφορά πάνω από 10 πόντων. Ενώ ο Άρης έχασε και τον ρυθμό του στην επίθεση, έχοντας τον Μπελ σε πολύ κακή μέρα ο οποίος υπέπεσε σε πολλά λάθη.

Λήξη 3ου δεκαλέπτου: 54-39

Στην τελευταία περίοδο όμως οι «κιτρινόμαυροι» βγάλανε ενέργεια και κατάφεραν να μειώσουν, να ρίξουν την διαφορά και να φτάσουν τον ΠΑΟΚ στον 1 πόντο (54-53). Εκεί ήρθε ένα τρίποντο από τον Χρυσικόπουλο για να στείλε την διαφορά και πάλι στους +4, κάτι που έδειξε να αποπροσανατολίζει και πάλι τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι χάσανε την συγκέντρωση τους και πάλι στις επιθετικές τους επιλογές με αποτέλεσμα να κάνουν πολλές λάθος επιλογές, κάτι που τους οδήγησε στην ήττα.

Ο Άρης δεν τα κατάφερε στο κλειστό της Πυλαίας και γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αιτία της ήττας το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο που έκανε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη κάτι που έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να πιστέψουν στην νίκη και παρ’ όλη την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων στο 4ο δεκάλεπτο, δεν πτοήθηκαν.

Τέλος παιχνιδιού: ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ 63-57

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button