Ποδόσφαιρο

Οι… πρώην: “Μάτωνε” τα δίχτυα των αντιπάλων σε Χιλή και Αργεντινή μετά τον Άρη ο Κάμπορα

Το YellowRadio.gr συνεχίζει το αφιέρωμα του στους πρώην παίκτες της ομάδας και σήμερα αναφέρεται σε έναν εκ των αγαπημένων του κόσμου, Χαβιέ Κάμπορα.

Διαβάστε την συνέντευξη του Χαβιέ Κάμπορα στο YellowRadio.gr

Έχοντας ήδη παίξει σε Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Μεξικό ο Χαβιέ Κάμπορα τον Ιανουάριο του 2009 πήρε την απόφαση να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ώστε να αγωνιστεί με τα χρώματα του Άρη.

Τι έκανε στον Άρη:

Τα πάντα. Μπήκε στις καρδιές του κόσμου όντας εξαιρετικός από την πρώτη μέρα. Σκόραρε συνολικά 20 γκολ σε 46 αγώνες δίνοντας βαθμούς και σημαντικές νίκες στην ομάδα, οδηγώντας τον Άρη μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος αλλά και την έξοδο στην Ευρώπη.

Έχει μείνει στην ιστορία και για την σχέση… αγάπης με τα δίχτυα του ΠΑΟΚ, καθώς πέτυχε 3 γκολ στο “classico” της Θεσσαλονίκης (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στα πλέι-οφ).

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Ακολούθησαν έξι παραγωγικού μήνες στην Κόλο-Κολο με 15 συμμετοχές και 6 γκολ σε πρωτάθλημα και Σουδαμερικάνα, έως ότου επιστρέψει στην Αργεντινή για χάρη της Ουρακάν.

Εκεί πέτυχε 12 τέρματα σε 23 παιχνίδιαλ, παραμένοντας στην ομάδα για συνολικά 1,5 χρόνο.

Ακολούθησαν περάσματα από Ρασίνγκ και Ολ Μπόις, όπου σκόραρε συνολικά 6 γκολ μοιράζοντας 7 ασίστ, όντας κυρίως αναπληρωματικός.

Το καλοκαίρι του 2014 άφησε και πάλι την Αργεντινή, για να επιστρέψει στην Ελλάδα και την Σούπερλιγκ όπου και αγωνίστηκε στην Βέροια, σκοράρωντας επτά γκολ σε 32 αγώνες.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button