Μπάσκετ

Οι… πρώην: Η απαγορευμένη ουσία που τελείωσε την καριέρα του Ντίξον και η δυσκολίες του ως προπονητής

Στον Χουάν Ντίξον και την πορεία του μετά την αποχώρηση από τον Άρη αναφέρεται το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα του στους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Έχοντας γεμάτο βιογραφικό με πολλές παρουσίες στο ΝΒΑ και 8,5 πόντους ανά αγώνα ο Χουάν Ντίξον ήταν η “βόμβα” που έριξαν οι κιτρινόμαυροι το 2009, όταν και τον έφεραν στην Θεσσαλονίκη.

Τι έκανε στον Άρη:

Έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Σκόραρε 14 πόντους μ.ο. στο Γιούροκαπ με 47% στα δίποντα, 39% στα τρίποντα έχοντας ακόμη 4,3 ριμπάουντ και 2,7 ασίστ ανά αγώνα.

H καλύτερη του -μακράν- εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, όταν σκόραρε 31 πόντους στην Αθήνα με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Αγωνίστηκε για επτά παιχνίδια στην Ουνικάχα Μάλαγα, έχοντας 15,7 πόντους σε Ευρωλίγκα και ACB, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ναδρολόνη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Το επόμενο κεφάλαιο που άνοιξε ήταν εκείνο της προπονητικής. Το 2013 πήρε ρόλο ειδικού βοηθού στο Μέριλαντ -το κολέγιο με το οποίο είχε κατακτήσει την κορυφή του NCAA- ενώ το 2016 ανέλαβε για πρώτη φορά χρέη Head Coach.

Η πρώτη του απόπειρα ήταν στο γυναικείο μπάσκετ μέσω του πανεπιστημίου της Κολούμπια όπου ολοκλήρωσε την σεζόν με 25 ήττες σε 28 αγώνες!

Μάλλον και ο ίδιος κατάλαβε ότι το γυναικείο μπάσκετ δεν του πάει και στράφηκε και πάλι στο ανδρικό, αναλαμβάνοντας την ομάδα του Κόπιν Στέιτ.

Ούτε εκεί όμως τα πάει εξαιρετικά, καθώς σε 3 χρόνια μετράει 72 ήττες και μόλις 24 νίκες. Παραμένει πάντως προπονητής της ομάδας έως σήμερα.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button