Μπάσκετ

Οι… πρώην: Οι προσπάθειες του Πιερ Πιρς στην Γαλλία και τα χρόνια στην φυλακή

Στον Πιερ Πιρς αναφέρεται σήμερα το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα του στους πρώην παίκτες της ομάδας.

Έπειτα από δύο χρόνια στην Γαλλία ο Πιερ Πιρς θέλησε να ανεβάσει το επίπεδο του, ερχόμενος στην Ελλάδα και τον Άρη.

Τι έκανε στον Άρη:

Έπαιξε… 23,5 λεπτά. Είχε 10 πόντους, 4 λάθη, 3/5 βολές, 5/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, δύο ασίστ και οκτώ ριμπάουντ. Έπαιξε μερικά ακόμη λεπτά σε ορισμένα φιλικά, χωρίς όμως να πείσει.

Τι έκανε μετά αλλά και… πριν τον Άρη:

Πήγε στην Ουκρανία και την Ντνίπρο όπου έπαιξε 3 παιχνίδια ενώ ακολούθησε η Σοκούμι από την Γεωργία όπου έπαιξε άλλους 2 αγώνες.

Την σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε σε Σολέτ στην πρώτη Γαλλίας και Τουλόν στην δεύτερη κατηγορία. Στην Β’ Γαλλίας παρέμεινε για άλλα δύο χρόνια, προτού σταματήσει την… προσπάθεια να αναδειχθεί.

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και μία “ιστορία” του Πιερ Πιρς πριν έρθει στην Ευρώπη. Το 2005 είχε βιαιοπραγήσει απέναντι στην πρώην κοπέλα του, ενώ προκάλεσε ζημιές στο σπίτι της και έκλεψε αντικείμενα αξίας.

Συνολικά πέρασε 332 μέρες στην φυλακή και σίγουρα πλήρωσε το τίμημα και η καριέρα του.

Ακόμη και όταν πρωτοήρθε πάντως στην Ευρώπη πήρε συμβόλαιο 120.000 ευρώ καθώς οι Γάλλοι της Τουλόν που τον επέλεξαν πίστευαν ότι έχει πολλά πράγματα να δώσει.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button