Μπάσκετ

Οι… πρώην: Η απροσδόκητα επιτυχημένη καριέρα του Πάουνιτς

Στον Ιβάν Πάουνιτς και στα όσα έκανε μετά την αποχώρηση του από τον Άρη αναφέρεται το YellowRadio.gr συνεχίζοντας το αφιέρωμα του στους πρώην παίκτες της ομάδας.

Ένας από τους παίκτες που ήρθαν μετά την αποχώρηση του Ντίξον ήταν ο Σέρβος Ιβάν Πάουνιτς το 2009.

Τι έκανε στον Άρη:

Έβαλε 71 πόντους σε 26 παιχνίδια με την ομάδα. Δεν μπόρεσε να δώσει τίποτα στον Άρη και αποχώρησε ως μία -ακόμη- αποτυχημένη μεταγραφή εκείνης της περιόδου.

Μάλιστα στο Γιούροκαπ είχε το εξαιρετικό στατιστικό των 18 πόντων και… 19 λαθών!

Τι έκανε μετά τον Άρη:

Περισσότερα από όσα περιμέναμε. Την αμέσως επόμενη χρονιά πήγε στην Νίζνι Νόβγκοροντ έχοντας 11 πόντους ανά αγώνα στην VTB, σουτάρωντας μάλιστα με 50% στα τρίποντα!

Ακολούθησε μία χρονιά που μοιράστηκε σε Μαριουπόλ (VTB) και Ντελτέκο (ACB) για να βρεθεί το 2013 στην Φουενλαμπράδα, και πάλι στην Ισπανία.

Εκεί σκόραρε 8,3 πόντους ανά αγώνα με το εξαιρετικό 48% στα τρίποντα σε συνολικά 34 αγώνες, βοηθώντας την ομάδα του να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Την επόμενη σεζόν έπαιξε στην ιστορική Μπούντουσνοστ σε VTB και Γιούροκαπ, όπως και στην Αστάνα Τάιγκερς.

Το 2015 επέστρεψε για δύο σεζόν στην Ισπανία και την Φουενλαμπράδα, φτάνοντας μέχρι την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος και έχοντας 12,7 και 10,8 πόντους αντίστοιχα στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Από εκεί και πέρα έπαιξε στην Τόφας την σεζόν 2017-18, δεν αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά και φέτος έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και την Μέγκα Μπέμαξ με την οποία έχει παίξει δύο παιχνίδια, πετυχαίνοντας επτά πόντους.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button